اینجا از وقتی تعداد افرادی که گیاهخوار شدن زیاد شده، رستورانها سعی کردن غذاهایی گیاهی با شکل و طعم خیلی شبیه گوشت درست کنند.به طور مثلا الان خیلی از فستفودها وجیبرگر (برگر گیاهی) رو هم به منوشون اضافه کردن که با اینکه کاملا گیاهی است ولی ظاهرش بسیار شبیه همبرگرهای گوشتی است، و مزهاش هم به همبرگرهای گوشتی نزدیکه.
چندروز پیش با گروهی از دوستان - جای بقیهی دوستان خالی - در حین خوردن کباب کوبیده در یک رستوران ایرانی پیشنهاد دادم که شاید وقتشه ایرانیها هم ورژن گیاهی غذاهای محبوبشون رو تولید کنند. مثلا چرا ما «وجیکوبیده» نداشته باشیم؟
سوال بنده تمام نشده بود که یکی از دوستان سریع توضیح داد که همین الان نیمی از کبابهای کوبیدهی داخل عملا وجیکوبیده است و از مخلوط نون خشک و سویا و سایر محصولات گیاهی تولید میشه. کمی بعد که بیشتر دقت کردیم فهمیدیم که کوبیدهای که ماهم در ینگه دنیا مشغول تناولش هستیم وجیکوبیده است. اون شب همگی ما تعهد رستورانداران ایرانیِ داخل و خارج کشور به تغذیهی سالم گیاهی، و اهتمام تاریخی آنان به پیشگیری از گرمایش زمین با مصرف کمتر گوشت را ستودیم.
آقا گرمایش زمین کجا بود؟! راست میگی برو به یکی از همینا بگو چی تو کوبیده ریختین؟
بعدش ببین چجوری از %99.9 گوشتی که "مثلا" تو کوبیده هست تعریف میکنن!
اون یه دهم باقی مونده رو هم میگن، نمک و فلفل و خلاصه این هویجیات!
پی نوشت: اینا تا دیروز با ترس لرز کوبیده رو به مشتری میدادن که "مثلا" مشتری بویی نبره واقعا تو کوبیده چه خبره؟! ، از فردا میبینی دارن با افتخار کوبیده %0 گوشتی رو میدن ملت! بعد همین دلایل شما رو زیر نویس کوبیده میکنن...
نتیجه هم میشه:
سود=خدا
کیفیت= بوق
میگم تو مخاطبین وبلاگتون خدایی نکرده،زبونم لال به گوشش نرسه، رستوران-دار یا همچین چیزی که نیست، هست؟
اولش واقعن خنده داره ولی وقتی ما با خیال راحت میشینیم توی خونههامون و از احوال پایانی همهی اون موجودات( گاوها و گوسفندها و ...) که دارن به سمت ثانیههای ترسناک بیجون شدن میرن خبر نداریم خندهش یه کم مزهی تلخی میده!
به نظر میاد رویکرد بالا غیرمنطقی و غیرواقعگرایانه و خندهدار باشه ولی با وجود این همه غذای گیاهی خوشمزه ،چرا باید غیرمنطقی باشه؟
وقتی ما گوشت رو با این همه ولع میخوریم به نظرم هیچ نظریهای مثل نظریه "انسان وحشی" نمیتونه پاسخ دهنده به پرسشها باشه تا ارباب خرد چه رای زنند!