خدمت آقایون خانهدار عزیز سلام عرض میکنم. مثل همیشه آرزو میکنم که بچه(ها!) رو عوض کرده باشید، کف حیاط رو آب و جارو کرده باشید و رختها رو هم شسته باشید و آماده باشید برای دیدن برنامهیِ ما. امروز با یک برنامهی آشپزی دیگه در خدمتتون هستیم. غذایی که امروز برای شما در نظر گرفتیم اسمش هست "آشرشته". خوب بالاخره ممکنه خانمتون یه روز هوس آشرشته بکنه. و خوب شما مرد هستید دیگه، مگه روتون میشه به خانمتون بگید آشرشته پختن بلد نیستید. اونوقت ممکنه خدای نکرده ایشون از دستتون عصبانی بشه و یا اینکه کتک بخورید یا فرستاده بشید خونهی باباتون (یا هردو). آخه اونوقت با چه رویی میخواهید به باباتون بگید که به خاطر دست و پا چلفتی بودن خانمتون از خونه بیرونتون کرده؟
برای همین خاطر هم ما تصمیم گرفتیم یه راه حل ساده برای درست کردن آشرشته پیدا کنیم که اولا هفت هشت ساعت طول نکشه (مخصوصا به دلیل اینکه جام جهانی کشتیکج هم قراره به زودی شروع بشه که محض اطلاع امسال در کانزاس سیتی هست و میتونید از ماهواره به صورت مستقیم تماشا کنید) و در عین سرعت عمل بتونید یک آش با کوالیتی بالا درست کرده باشید، طوری که خانمتون فکر کنه یه صبح تا شب رو روش کار کردید.
(موزیک!)
مواد لازم:
سبزی آش: نیم کیلو سبزی تازه یا یک قوطی سبزی خشک (سبزی آش مخلوطیه از تره، جعفری، اسفناج و گشنیز. توی آمریکا ترهی تازه را میتونید از فروشگاههای توزیع کننده ادویه جات هندی تهیه کنید. راه حل سادهتر هم اینه که مخلوط سبزی خشک برای آش رو بخرید که خوشبختانه شرکت صدف در آمریکا با قیمت بسیار خوبی تولید میکنه و میتونید مستقیم از اینجا یا از طریق سایت آمازون سفارش دهید)
رشته: یک بسته (همان توضیحات بالا)
کنسرو لوبیای قرمز: ١ عدد (kidney bean)
کنسرو نخود: ١ عدد (chickpeas)
کنسرو عدس: ١ عدد
روغن برای سرخکردن: مقادیری
کشک: یک قوطی (کشک را هم میتونید از صدف بخرید)
آرد: ٢٩/۴٣ قاشق آشخوری (میتونید فرض کنید به مقدار لازم، ولی اگه آشتون خراب شد به من ربطی نداره)
پیاز: نیمکیلو
سیر: یک عدد
نعناع: مقداری (آقای دکتر ما ارادت داریم)
طرز تهیه --
سوت اول:
اندکی (یا کمی بیشتر) پیاز رو خرد و بعد توی قابلمه سرخ کنید. بعد که پیازها خوب طلاییرنگ شدند تا بیش از نصف قابلمه رو آب کنید و بگذارید آب به جوش بیاد.
سبزیخشک رو توی همون قوطی خودش می تونید با افزودن آب ولرم بشورید. آب قابلمه که جوش اومد سبزیها رو داخل قابلمه بریزید و بگذارید حدود نیم ساعتی بجوشه (این زمان برای سبزی تازه خیلی کمتره)
وقتی سبزیها خوب نرم شدند درب قوطی کنسرو لوبیا و نخود و عدس رو باز کنید (مواظب باشید که خیلی خسته نشید یه وقت!) و هر سه رو داخل قابلمه بریزید. رشته را میتونید در همین زمان اضافه کنید. رشته را به اندازههای 4-5 سانتیمتر خرد کنید و داخل قابلمه بریزید. از لحظهای که رشته رو داخل قابلمه بریزید دیگه باید شش دُنگ حواستون به قابلمه باشه. چون به چشم بههم زدنی قابلمه ته میگیره. ضمنا اگه خیلی هم آشتون رو به هم بزنید خوب بالطبع به جای آش یک ماده همگن به دست میاد که بیشتر شبیه حلواست تا چیز دیگهای.
نکتهی فنی: اگر از قابلمهی استیل استفاده کنید آش به ته قابلمه میچسبه. ولی اگر از قابلمهی تفلون استفاده کنید آش به ته قابلمه نمیچسبه ولی اگر مدام آش را بههم نزنید آش به خودش میچسبه! و به جای آش یک جسم استوانهای همگن و نسبتا جامد (به شکل قابلمه) تحویل شما خواهد شد.
سوت دوم:
پختن رشته تقریبا نیم ساعت طول میکشه. در مراحل آخر میتونید کشک رو هم اضافه کنید. توجه داشته باشید که کشک و رشته هردو نمک دارند و بنابراین قبل از اضافه کردن این دو به آشتون نمک نزنید وگرنه که کلی کامنت میگیرید که "بهبه خیلی آش خوبی شده، فقط یه کم خوش نمکه!!!"
ضمناً رشته خودش آش رو سفت میکنه (یعنی چگالیش رو بالا میبره) اگه بعد از نیم ساعتی که از پختن رشته ها گذشت و رشتهها کاملا پخته بودند آش به نظرتون شل میاد میتونید کمی آرد رو توی آب سرد حل کنید و بسته به میزان سفتی (چگالی بالا) که دوست دارید به آش اضافه کنید و خوب به هم بزنید.
نکتهی فنی: (داد بزنید) آرد رو همینجوری خشکی خشکی نریزید توی قابلمهها!! آرد رو اول باید توی آب سرد حل کرد و خمیر درست کرد بعد محلول بسیار غلیظ به دست اومده (یا همون خمیر) رو ریخت توی آش. اگه آرد رو درسته بریزید توی آش نتیجهی کارتون یه قلوه سنگ بزرگ از جنس آرد خواهد بود که باید محکم بکوبیدش توی کلهتون از بسکه هنر دارید (حداقل من که اینکار رو کردم)
سوت سوم:
برای اینکه کارتون در حداقل زمان ممکن انجام بشه از همون ابتدا باید کار برروی پیاز داغ- سیرداغ -نعناع داغ رو شروع کنید (یکی از این سه تا هم کافیست ولی خوب هر سه تا باهم صفای دیگه ای داره، مخصوصا اگر بساط منقل و وافوری هم برپا باشه). همین دیگه فقط پیازها و سیر و نعناع رو خرد کنید و بگذارید به آرومی سرخ (سیاه) بشه.
نکتهی فنی: برای جدا کردن پوست از حبههای سیر، حبهی سیر را با دو دست بگیرید و به صورت متناوب بچرخونید تا پوست به سادگی جدا بشه.
خوب دیگه. آشتون کمکم آماده است . اگه از این دستورالعمل دقیقا پیروی کرده باشید آش تقریبا در دو ساعت حاضر خواهد بود.
بعدا که حرفهای شدید میتونید از در و همسایه قابلمه قرض کنید و در مقیاس بزرگ آشرشته بپزید و نصف شهرتون رو مهمون کنید:
آش رشته یکی از معدود غذاهای ایرانی غیرگوشتیه. فلهذا (!) بین دوستان غیرایرانیتون کلی طرفدار پیدا خواهد کرد. بین دوستان ایرانی هم که دیگه نگو و نپرس :)
پانوشت:
این پست به خاطر تمام دوستانی است که امسال ازدواج کردهاند، و آنهایی که نامزد کردهاند، و آنهایی که خواستگاری رفتهاند (و مخصوصا برخیشان که جواب رد شنیدهاند)، و آن عزیزانی که پیشنهاد دادهاند و بعد فهمیدهاند که طرف نامزد دارد، و آنهایی که هیچکدام از این کارها را نکردهاند :)